Política 09/06/2019

Podem assegura ara que el Pacte de govern a Palma està "en risc"

Des de la formació morada se sospita que MÉS i PSOE han arribat a acords al marge de la mesa negociadora

Maria Fuster
2 min
José Hila i Toni Noguera, durant la proclamació del primer com a batle

PalmaPodem està indignat sobre el transcurs de les negociacions per arribar a un pacte de govern a l'Ajuntament de Palma, segons fonts del partit amb accés a les negociacions. Creuen que MÉS i el PSOE han arribat a acords pel que fa als càrrecs al marge de la mesa negociadora, i mantenen que això posa "en risc" el suport de la formació morada per investir José Hila com a batle de Palma. "Ens hi abstindrem, si continuen així", afirmen.

El que havia transcendit fins ara sobre les negociacions a Palma era una bona sintonia entre el PSOE i Podem, que segons fonts del partit morat es va rompre dissabte, dia que es començà parlar dels càrrecs. Fonts de Podem recriminen que els socialistes i els ecosobiranistes es varen fer gestos de complicitat en diferents ocasions. "Nosaltres no volem cadires, sinó que volem dur a terme el nostre programa i arribarem fins on sigui necessari per respecte a la gent que ens ha votat", afirmen, tot i que la seva queixa arriba tot just quan es parla de cadires.

Les mateixes fonts de Podem apunten que els socialistes han posat moltes línies vermelles. "És una vergonya. Ho volen tot. Nosaltres no volem anar de comparsa", afegeixen. Així mateix, assenyalen que de la proposta que ells han fet de tres àrees de responsabilitat, el PSOE només ha acceptat la meitat d'una de les regidories proposades, mentre que, segons Podem, els socialistes, de les tres que ha proposat MÉS per Mallorca, n'han acceptat dues i només una tenia línies vermelles.

Les fonts de Podem també creuen que estan dilatant els temps en contra dels podemites, perquè aquest diumenge la formació morada està disposada a continuar les negociacions, que en principi es reprenen demà. Un altre fet que s'ha volgut denunciar és que s'ha faltat al respecte a una de les tres persones de Podem que hi havia a la mesa negociadora.

stats