Política 21/05/2019

"Hem de parlar": Oriol Junqueras saluda Pedro Sánchez a l'hemicicle del Congrés

Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull també se saluden amb el president espanyol

Dani Sánchez Ugart / Aleix Moldes / German Aranda
2 min
Pedro Sánchez se saluda amb Oriol Junqueras al Congrés

MadridEncaixada de mans i breu salutació entre el president d'ERC i diputat, Oriol Junqueras, i el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Ha sigut Junqueras qui, després de votar, ha passat per davant de l'escó del líder del PSOE. "Hem de parlar", li ha dit el líder d’ERC al president espanyol, segons fonts republicanes. També s’han felicitat pels resultats a les eleccions del 28 d'abril, segons les mateixes fonts.

Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull també han saludat el president espanyol. La conversa més llarga entre els diputats presos i el president espanyol en funcions ha sigut la que ha mantingut amb Jordi Sànchez, amb qui s’han trobat quan tots dos feien la cua per votar en la primera volta de votacions per triar la presidència de la mesa del Congrés.

Pedro Sánchez  i Jordi Sànchez se saluden al Congrés

Junqueras també ha estat una estona parlant amb l'exministre d'Exteriors i candidat a les europees, Josep Borrell, i ha saludat més exmembres del govern espanyol com Margarita Robles (Defensa), Dolores Delgado (Justícia) i Fernando Grande-Marlaska (Interior). Josep Rull ha donat la mà a Carmen Calvo.

Aprofitant que les votacions són llargues i la sessió durarà unes quantes hores, l'ambient a l'hemicicle és relaxat i s'ha vist els quatre diputats empresonats conversant amistosament amb els seus companys de grup i també amb d'altres que s'acostaven a saludar-los, com els bascos del PNB i Bildu.

Aprofitant el primer recompte, molts diputats han sortit de l'hemicicle per anar a la cafeteria reservada per als diputats. També ho han fet Sànchez, Rull i Turull. Mentre siguin al Congrés tenen llibertat de moviments dins l'hemicicle, tot i que les portes que hi tenen accés directe estan custodiades en tot moment per la policia.

stats