L'oposició presenta esmenes als pressupostos del Govern per incrementar les partides d'educació

Proposen millores en infraestructures i en serveis com el transport a les concertades o les ajudes de menjador

El Partit Popular, Ciutadans i El Pi han presentat diverses esmenes als pressupostos del Govern del 2020, bona part de les quals estan dirigides a incrementar determinades partides en matèria d'educació, ja sigui per millorar els serveis que reben els estudiants o les infraestructures i els equipaments dels centres educatius.

La portaveu d'El Pi,  Lina  Pons, ha explicat algunes de les seves 12 esmenes sobre educació. Per exemple, demanen incrementar en 1,5 milions l'ajuda als centres concertats i en 2,2 milions les de l' IBISEC , empresa pública dedicada a les infraestructures educatives per tal d'eliminar les aules modulars. També demana augmentar en 0,7 milions d'euros el pressupost de la UIB, amb 100.000 euros per redactar el projecte de la nova residència d'estudiants. Uns altres 1,4 milions serien per pagar el transport escolar dels centres concertats.

El president del PP, Biel Company, ha destacat que el Govern "redueix en 12 milions el pressupost de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius", tot i que "manté 3.000 alumnes estudiant en 100 barracons", per la qual cosa també han fet propostes per modificar algunes partides en aquest  àmbit .

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans,  Patrícia  Guasp, ha indicat que algunes de les seves esmenes estan encaminades a augmentar les ajudes per a menjadors escolars, llibres de text, la Formació Professional dual i la bàsica i la inspecció de l'educació. Guasp, a més, ha acusat els  socialistes  de no voler consensuar i a Armengol de tenir " al·lèrgia  al debat", per la qual cosa creu que no s'acceptaran les seves propostes.

PSIB  i Podem

Els socialistes també han fet unes propostes de millora dels comptes per a l'any que ve que preveuen 900.000 euros per al nou CEIP de  Can   Picafort , 200.000 euros per a reformes al CEIP d'Algaida, 50.000 euros per a la redacció del projecte per al nou CEIP d'Inca i 150.000 euros per a l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'IES Quartó de Portmany. També proposen 100.000 euros per ampliar el nombre de beneficiaris de les subvencions per a menjadors escolars, més dotació per a la Llei de capitalitat d'Eivissa, 185.000 euros per a la Menorca Talaiòtica i 500.000 euros per a l'Institut d'Indústries Culturals, entre d'altres.

La portaveu del  PSIB , Sílvia  Cano , ha criticat les  esmenes  del PP als pressupostos, amb les quals es demostra que "Company fa propostes fantasma  que no podrà pagar, cosa que confirma que no té lideratge ni projecte de futur per a les Illes Balears".

Unides Podem també ha explicat que ha acordat amb MÉS i el PSIB  una esmena per augmentar les ajudes per accedir als menjadors escolars. També es volen eliminar les bonificacions fiscals als casinos i incrementar amb 0,5 milions l'aportació a  les indústries  culturals.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF