Política 02/12/2019

L'oposició presenta esmenes als pressupostos del Govern per incrementar les partides d'educació

Proposen millores en infraestructures i en serveis com el transport a les concertades o les ajudes de menjador

C. T.
2 min
Un centenar d'alumnes fa la prova pilot d'admissió al grau d'Educació Infantil i Primària

PalmaEl Partit Popular, Ciutadans i El Pi han presentat diverses esmenes als pressupostos del Govern del 2020, bona part de les quals estan dirigides a incrementar determinades partides en matèria d'educació, ja sigui per millorar els serveis que reben els estudiants o les infraestructures i els equipaments dels centres educatius.

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha explicat algunes de les seves 12 esmenes sobre educació. Per exemple, demanen incrementar en 1,5 milions l'ajuda als centres concertats i en 2,2 milions les de l'IBISEC, empresa pública dedicada a les infraestructures educatives per tal d'eliminar les aules modulars. També demana augmentar en 0,7 milions d'euros el pressupost de la UIB, amb 100.000 euros per redactar el projecte de la nova residència d'estudiants. Uns altres 1,4 milions serien per pagar el transport escolar dels centres concertats.

El president del PP, Biel Company, ha destacat que el Govern "redueix en 12 milions el pressupost de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius", tot i que "manté 3.000 alumnes estudiant en 100 barracons", per la qual cosa també han fet propostes per modificar algunes partides en aquest àmbit.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha indicat que algunes de les seves esmenes estan encaminades a augmentar les ajudes per a menjadors escolars, llibres de text, la Formació Professional dual i la bàsica i la inspecció de l'educació. Guasp, a més, ha acusat els socialistes de no voler consensuar i a Armengol de tenir "al·lèrgia al debat", per la qual cosa creu que no s'acceptaran les seves propostes.

PSIB i Podem

Els socialistes també han fet unes propostes de millora dels comptes per a l'any que ve que preveuen 900.000 euros per al nou CEIP de Can Picafort, 200.000 euros per a reformes al CEIP d'Algaida, 50.000 euros per a la redacció del projecte per al nou CEIP d'Inca i 150.000 euros per a l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'IES Quartó de Portmany. També proposen 100.000 euros per ampliar el nombre de beneficiaris de les subvencions per a menjadors escolars, més dotació per a la Llei de capitalitat d'Eivissa, 185.000 euros per a la Menorca Talaiòtica i 500.000 euros per a l'Institut d'Indústries Culturals, entre d'altres.

La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha criticat les esmenes del PP als pressupostos, amb les quals es demostra que "Company fa propostes fantasma que no podrà pagar, cosa que confirma que no té lideratge ni projecte de futur per a les Illes Balears".

Unides Podem també ha explicat que ha acordat amb MÉS i el PSIB una esmena per augmentar les ajudes per accedir als menjadors escolars. També es volen eliminar les bonificacions fiscals als casinos i incrementar amb 0,5 milions l'aportació a les indústries culturals.

stats