Política 22/10/2019

L'oposició retreu al Govern que les Balears han rebut "0 euros" dels doblers que deu Madrid

Francina Armengol assegura que l'executiu de Pedro Sánchez pagarà 101 milions abans que acabi el 2019

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Parlament

PalmaEl Pi i el PP han retret al Govern balear que encari no s'hagi rebut ni un sol euro dels 177 milions que l'executiu de Pedro Sánchez deu a la comunitat illenca. "El resum és que hem cobrat 0 euros", ha indicat el diputat d'El Pi, Josep Melià, en el ple del Parlament d'aquest dimarts. "Sembla que no els cobrarem enguany, i la via política és incerta. El Govern hauria d'haver anat als tribunals", ha afegit el diputat regionalista.

El portaveu del PP, Biel Company, ha qualificat de "xantatge" l'ús que ha fet el govern de Pedro Sánchez del deute amb les comunitats autònomes i ha assegurat que "causa vergonya". "Sánchez utilitza la Moncloa per fer campanya i vostè acota el cap i no defensa els doblers que són de la Comunitat", ha continuat Company, qui també ha desitjat que "Pedro Sánchez se'n vagi" perquè la presidenta "sigui més reivindicativa".

Per la seva banda, la presidenta Francina Armengol ha assegurat que les Balears percebran els mesos de novembre i desembre 101,6 milions d'euros per l'actualització de les bestretes del 2019.

"Aquest és el nostre compromís, el qual està garantit pel govern d'Espanya, malgrat que estigui en funcions", ha dit la presidenta. "La meva feina és defensar els interessos de la comunitat autònoma, governi qui governi", ha afegit.

A més, Armengol ha retret a Company la seva manera de "fer campanya". "És surrealista", ha afirmat la presidenta, qui també explicat que els doblers de l'IVA que Madrid encara deu no es podran pagar amb un govern en funcions.

stats