Política 04/09/2019

L'oposició critica que els partits del Govern no vulguin debatre sobre els 177 milions del finançament

PSIB, MÉS i Podem han rebutjat canviar l'ordre de dues proposicions de llei en què s'instava a debatre sobre la situació econòmica de les Balears

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Parlament balear.

PalmaEls grups parlamentaris del Partit Popular, Ciutadans, El Pi i Vox han criticat aquest dimecres que els partits del Govern no deixin que en el primer ple de la nova legislatura al Parlament es pugui debatre sobre com reclamar a l'Estat els 177 milions del finançament, segons ha explicat Efe. Les formacions que donen suport a l'Executiu balear han rebutjat canviar i prioritzar dues proposicions de llei (PNL) del PP i Ciutadans que sí que han entrat a l'ordre del dia per unes altres en què els populars instaven a debatre sobre com reclamar els doblers al govern espanyol i una altra en què el partit taronja demanava fer una auditoria sobre els comptes de l'Executiu. La portaveu socialista, Silvia Costa, ha defensat que la presidenta Francina Armengol hagi sol·licitat una compareixença voluntària per explicar aquesta situació i que previsiblement es farà el 17 de setembre.

Patricia Guasp, portaveu de Ciutadans, ha acusat el PSIB de "bloquejar" la seva proposta. Des de la formació taronja han considerat que és important fer una auditoria integral de la gestió administrativa del Govern ara que l'economia s'està alentint i que el Ministeri d'Hisenda no transfereix els 177 milions d'euros del sistema de finançament. Sobre el rebuig de les PNL, Guasp ha dit que "és un bloqueig al control del Govern". D'altra banda, el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ha criticat PSIB, Podem i MÉS per haver "vetat" la seva sol·licitud: "No els interessa dialogar sobre un tema de màxima urgència", ha dit Costa, qui ha afegit que pel Govern "no és una cosa prioritària". El popular també ha advertit que només queden tres mesos perquè es desbloquegin.

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha considerat una "llàstima" la falta d'acord per parlar de la situació econòmica de la Comunitat en el primer ple de la Cambra, malgrat que els regionalistes han dit que reclamaran explicacions sobre el tema i preguntaran a Armengol de quina manera faran front al forat de 500 milions d'euros que no tindrà el Govern a final d'any.

stats