L'oposició critica que el traspàs de competències en joventut del Govern té un pressupost baix

El Consell de Mallorca l'ha aprovat amb 17 vots a favor i 14 abstencions

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous  dematí l'assumpció de les competències de joventut que dirigirà Àlex Segura. El cost efectiu d'aquests serveis i funcions, que fins ara han desenvolupat el Servei de Joventut i l'Institut Balear de la Joventut, ascendeix a poc més de 750.000 euros. L'oposició ha criticat la baixa inversió i la manca de precisió sobre allò que farà la institució insular ara que adquireix aquesta matèria. 

En sentit contrari, l'equip de govern ha celebrat l'aprovació, ja que fins ara era l'únic consell insular sense aquesta competència, d'ençà que l'any 2012 "l'executiu  Bauzá  no va fer res i només retallà la inversió en joventut fins a arribar a uns mínims", ha recordat Joan Font Massot.

Tots els partits polítics s'han mostrat a favor del foment de la participació transversal de la joventut, però des d'El Pi, Antoni Pastor ha dit que "el que avui debatem és si aquesta transferència té sentit i capacitat per fer coses i no la filosofia de les polítiques de joventut que tots compartim".

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha finalitzat el ple dient que "és una passa important que  feim  com a institució, una fita important i un punt de partida per començar un procés beneficiós per als joves".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF