Política 08/11/2019

L'oposició del Consell de Mallorca critica que només tindrà un dia per estudiar els pressupostos

PP, Ciutadans, El Pi i Vox exigeixen "immediatament" una pròrroga del calendari per tenir temps suficient per avaluar tota la documentació

K. O.
2 min
El conseller de Vox, Pedro Bestard, la consellera de Ciutadans, Beatriz Camiña, i el conseller del PP, Llorenç Galmés

PalmaTots els partits de l'oposició al Consell de Mallorca han comparegut aquest divendres per exigir a la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, una rectificació "immediata" i que es prorrogui l'actual calendari per presentar els pressupostos, perquè, segons critiquen, només els dona un marge d'un dia per estudiar tota la documentació. "Per què volen fer tanta via i què amaguen?", s'ha demanat la consellera de Ciutadans, Beatriz Camiña, mentre que el conseller del PP, Llorenç Galmés, ha dit que "això no passa ni als ajuntaments més petits de l'illa".

Els portaveus de les formacions han advertit que no assistiran al ple quan es presentin les partides del 2020 i faran una esmena a la totalitat dels pressupostos. "És una falta de respecte a l'oposició però també a totes les persones que ens van votar", ha dit Camiña. El conseller de Vox Pedro Bestard, ha assegurat que "no volen que opinem". La consellera d'El Pi Xisca Mora no ha pogut comparèixer per altres motius, però s'han sumat a la iniciativa.

Actualment, no hi ha cap reglament que reguli els terminis per presentar els pressupostos, però Llorenç Galmés ha comentat que els anteriors governs del Consell van tenir més "delicadesa" amb l'oposició. També ha recordat que aquesta situació ja es va repetir l'any passat, però que l'anterior president de la institució, Miquel Ensenyat, "ho va rectificar". El popular ha criticat que els partits que governen al Consell "diuen que la institució ha de ser transparent i democràtica, però després no ho fan".

Segons han informat en la roda de premsa, dimarts, dia 12 de novembre, es farà el Consell Executiu, on l'equip de govern presentarà la proposta de pressupostos, mentre que divendres, dia 15, es convocarà una comissió informativa en la qual l'oposició podrà interpel·lar l'Executiu. Tot seguit, el dilluns 18 de novembre, cada grup presentarà les esmenes que consideri oportunes i el dimecres dia 20 de novembre està previst que es faci el ple extraordinari per l'aprovació inicial dels comptes.

stats