L'oposició adverteix que el Govern es mostra "escèptic" sobre la planta d'hidrogen de Lloseta

El PP i El Pi estan molt preocupats per les declaracions que va fer el vicepresident balear sobre el projecte

El portaveu parlamentari del PP, Biel Company, i el portaveu d'El Pi, Jaume Font, estan molt preocupats per les declaracions que va fer el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes,  divendres, on es va mostrar "escèptic" respecte de la posada en marxa de la planta d'hidrogen de Lloseta, anunciada durant la legislatura anterior.

Les dues formacions demanaran aquest dimarts al Parlament si s'arribarà o no a fer aquest projecte de reconversió industrial. "Els pressupostos no inclouen cap partida destinada a aquesta iniciativa", ha dit Font, i el diputat popular ha recordat que el Govern "ho va anunciar a bombo i platerets". 

El polígon d'Inca i els hotels d'Alcúdia i Pollença funcionaran amb hidrogen el 2021

Power to Green Hydrogen Mallorca és el nom del projecte que Redexis, Cemex, Enagás i Acciona volen desenvolupar al municipi mallorquí, després que s'anunciàs el tancament de la fàbrica de ciment de Cemex. La iniciativa, que té un pressupost d'uns 50 milions d'euros, a distribuir entre els quatre socis privats, suposaria la creació de la planta d'hidrogen més gran del sud d'Europa. Durant la presentació del projecte, Francina Armengol va assegurar que "de les crisis en feim oportunitats". 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF