Política 13/06/2018

L'Oficina Anticorrupció: "un invent", segons el PP, i "la millor eina", segons Podem

Aquest dimecres ha tingut lloc la primera compareixença del director d'aquest organisme, Jaime Far, al Parlament

Jaume Ribas
1 min
Jaime Far promet el càrrec de director de l'Oficina Anticorrupció

PalmaEl director de l'Oficina Anticorrupció, Jaime Far, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per avançar en la tramitació del reglament que en regularà el funcionament. El Consell Consultiu i els partits han expressat dubtes sobre el reglament presentat per Far i finalment no hi ha hagut acord.

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha convidat els grups de l'esquerra a esmenar de manera conjunta el reglament i el PSIB ha alertat que és possible que s'hagi de tornar a redactar de nou. Més tard, a la Junta de Portaveus, els representants de cada grup han creuat retrets sobre l'organisme creat pel Govern aquesta legislatura.

La portaveu del PP, Marga Prohens, ha qualificat "d'invent" l'oficina i ha recordat que costa 500.000 euros l'any i que el seu director "ni tan sols va ser elegit per consens".

Els grups de l'esquerra han criticat les declaracions de la portaveu conservadora. "No és el millor dia perquè el PP critiqui l'Oficina Anticorrupció", ha dit el portaveu socialista en referència a l'ingrés de Matas a la presó.

Podem, per part seva, s'ha mostrat "molt satisfet" amb la primera compareixença de Far al Parlament i ha afirmat que l'exsitència d'un organisme com el seu és "un clam social" i "la millor eina" per evitar casos com el de Jaume Matas.

stats