Política 05/08/2013

El ministeri d'Ocupació ha retirat la prestació a 60.000 aturats entre el gener i el juny

El govern espanyol fa una crida als ciutadans en una carta oberta als mitjans perquè denunciïn les situacions de frau o abusos que pateixen

Europa Press
2 min

BarcelonaEl ministeri d'Ocupació ha retirat la prestació d'atur a 60.004 beneficiaris durant la primera meitat de l'any per haver rebutjat ofertes d'ocupació o haver incomplert els requisits fixats per a l'accés o el manteniment. Això va permetre reduir la despesa en atur en 915,1 milions d'euros.

El nombre de prestacions retirades ha estat un 14,8% superior al registrat en el mateix període del 2012, i ha suposat un ingrés per a l'Estat de 119 milions més que un any abans.

Aquest és només un dels efectes desplegats pel pla de lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, aprovat l'abril del 2012 que detalla la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, en una carta oberta dirigida aquest dilluns als mitjans.

Així, prenent tot el període de vigència del pla, la lluita contra el cobrament indegut de prestacions per desocupació ha permès estalviar 3.160,7 milions d'euros.

A més, s'han dut a terme 334.214 inspeccions en matèria d'ocupació irregular, amb què han pogut aflorar 130.512 llocs de treball. Pel que fa a la lluita contra les empreses fictícies, s'han dut a terme 35.761 inspeccions en aquesta matèria. Com a conseqüència, s'han anul·lat 64.379 altes fictícies a partir de 3.523 infraccions.

Només en els primers sis mesos del 2013 han augmentat un 30,5% les infraccions d'empresaris per donar ocupació a perceptors de prestacions per desocupació o per facilitar indegudament l'accés a les mateixes, detectades per Ocupació. A més, s'han realitzat en aquests sis mesos 14.842 inspeccions, un 46,8% més, i s'han detectat 1.964 infraccions (+146,3%).

A la carta oberta, la ministra d'Ocupació ha mostrat la seva intenció d'actuar "amb la màxima contundència" contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social.

Per això, recorda que la pàgina web del ministeri d'Ocupació disposa d'una bústia perquè els ciutadans puguin denunciar aquest tipus de conductes "fraudulentes i insolidàries" perquè siguin objecte d'anàlisi i, si escau, d'investigació per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Així mateix, a la bústia podran denunciar els treballadors que siguin objecte de frau laboral i a la Seguretat Social. Recorda que el servei d'inspecció té el deure de preservar la identitat del denunciant.

stats