Política 11/01/2019

Les obres del metro a Son Espases començaran el primer trimestre de 2020

El conseller de Territori, Marc Pons, ha anunciat que es podrà arribar a l'hospital de referència en 13 minuts a partir de gener de 2021

Maria Llull
1 min
Imatge d'arxiu de Son Espases.

PalmaLes obres d'ampliació del metro fins a Son Espases començaran el primer trimestre de 2020. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori, Indústria i Mobilitat, Marc Pons, després del Consell de Govern. Segons ha explicat Pons, cada dia es produeixen "30.000 desplaçaments a Son Espases". "L'aposta forta de Mobilitat és que l'accés es faci mitjançant transport públic", ha afirmat.

Si es compleixen els terminis, a partir de gener de 2021 es podrà arribar en metro a l'hospital de referència en només 13 minuts, un temps que el conseller ha qualificat de "competitiu", perquè molts ciutadans optin per deixar el vehicle particular a casa.

Segons el calendari previst, el proper març s'adjudicarà la redacció del projecte, que es lliurarà el mes de desembre. Les obres es licitaran el gener de 2020 i començaran abans que acabi el primer trimestre.

L'import de licitació del projecte és de 393.250 euros. El pressupost previst per a l'execució de les obres, que seran una ampliació de la línia fins a la UIB, és de 31,6 milions d'euros.

El nou recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l'estació de Camí dels Reis (Son Castelló) fins a Son Espases. El Govern espera captar amb l'ampliació 1,1 milions d'usuaris.

stats