Política 14/11/2018

La número tres de MÉS al Consell està imputada per corrupció

Segons 'Diario de Mallorca', Caterina Mas és investigada per haver deixat prescriure una sanció de 58.000 euros per una infracció urbanística de la ferreteria del seu marit

Ara Balears
2 min
Un ple cada quatre dies per si Sansaloni no hi va

PalmaLes primàries de MÉS deixen una imputada com a número tres en la llista al Consell. Segons ha informat 'Diario de Mallorca', la número 3 de MÉS per Mallorca pel Consell i exbatlessa de Petra, Caterina Mas, ha estat imputada per corrupció per haver beneficiat el seu marit quan era batlessa, una circumstància que ja coneixia quan es va presentar a les primàries. Mas és investigada per un jutjat de Manacor per haver deixat prescriure una sanció de 58.000 euros per una infracció urbanística de la ferreteria de la qual és soci el seu marit, quan ella era al capdavant de l'ajuntament de Petra. Se l'acusa de delictes de prevaricació, malversació, tràfic d'influències, negociacions prohibides, suborn i infidelitat de custòdia de documents públics.

Els fets es remunten a la legislatura 2011-2015, en què Mas era batlessa del municipi de Petra. En 2011 va quedar resolt l'expedient sancionador contra la ferreteria del seu marit per la construcció il·legal d'una nau industrial en sòl rústic. Els funcionaris municipals varen imposar una sanció de 58.000 euros, per a la qual la batlessa mateixa va aprovar el calendari de pagament. No obstant això, els pagaments no es varen fer mai i l'expedient va quedar paralitzat al seu despatx, tot impossibilitant-hi l'accés als funcionaris, segons la querella, presentada pel consistori, actualment en mans del popular Martí Sansaloni. Amb el canvi de govern municipal es va tractar d'efectuar els cobraments però la sanció ja havia prescrit.

El reglament de primàries ho permet

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha afegit alguns detalls sobre la situació de Mas. Segons el seu relat, quan l'ex-batlessa va arribar a l'ajuntament l'any 2011, va reactivar per iniciativa pròpia l'expedient, que estava caducat d'ençà del 2009. Tot i això, el procediment es va acabar paralitzant de nou i finalment va arribar als jutjats degut a una denúncia del PP.

A més, Ferrà ha recordat que el reglament de primàries de MÉS no impedeix que una persona imputada es presenti, però ha alertat que els òrgans del partit hauran de decidir sobre el cas. Així mateix, el diputat ha reconegut que coneixia la història però ha al·legat que no era conscient de la situació processal de Mas, és a dir, de si actualment seguia imputada o si ja s'havia tancat el cas.

stats