Política 28/11/2021

La nova executiva del PSIB rep un 83% de suport

La secretària general dels socialistes, Francina Armengol, reforça el paper de càrrecs de la seva confiança, com Cosme Bonet, Iago Negueruela, Mercedes Garrido i Rosario Sánchez

2 min
La nova executiva del PSIB, amb Francina Armengol al capdavant.

IncaLa nova executiva del PSIB, amb Francina Armengol reelegida com a secretària general, ha rebut el suport del 83% dels 208 militants que han votat aquest diumenge, darrera jornada del XIV Congrés dels socialistes illencs que es du a terme a la Fàbrica Ramis d'Inca –n'hi ha hagut 195 a favor i 13 en blanc–. El batle de Palma i president de la Mesa del Congrés, José Hila, ha anunciat el resultat que ha obtingut la nova directiva del PSIB, que tindrà com a portaveu el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, en substitució del conseller de Model Econòmic Turisme i Treball, Iago Negueruela, que serà el secretari d'Idees i Projecte Polític. Cosme Bonet és un altre dels càrrecs de confiança de Francina Armengol que agafa força i serà el nou secretari d'Organització. A més, membres del Govern com Mercedes Garrido (secretària de Política Autonòmica) i Rosario Sánchez (secretària de Finançament i Insularitat) també formaran part del nucli dur del partit, amb la vista ja posada en les eleccions del 2023.

Els membres de l'executiva que ocuparan secretaries són: Silvana González (secretària d'Estratègia Electoral i Acció Sectorial); Rafa Ruiz (secretari de Política Municipal); Pere Joan Pons (secretari de Cooperació i Política Internacional); Sílvia Cano (secretària d'Igualtat); Pilar Carbonero (secretària d'Emergència Climàtica i Medi Rural); Jaume Mateu Lladó (secretari de Mobilitat Sostenible); Joan Ferrer (secretari d'Agenda Urbana); Teresa Suárez (secretària de Drets Socials i LGTBI); Nacho García (secretari de Salut); Amanda Fernández (secretària d'Educació); Rubén Castro (secretari d'Ocupació i Economia Social); Pilar Sansó (secretària d'Emprenedoria i Sectors Productius); Carles Bona Casas (secretari d'Innovació, Ciència i Universitat); Isabel Castro (secretària de Formació); Pep Lluís Urraca (secretari de Transformació Digital); Xisco Duarte (secretari de Cultura); Lorena Oliver (secretària de Memòria Democràtica) i Omar Lamin (secretari de Drets Humans i Migracions). Rafel Oliver serà el president.

Durant el XIV Congrés també s'han elegit els membres del Comitè Federal, la Comissió Política i el Comitè de Garanties del PSIB.

stats