Misc 14/01/2019

Els nou presos arribaran a Madrid el 29 de gener

Segons fonts jurídiques, els presos no respondran a les preguntes de Vox

i
Ernesto Ekaizer
2 min
Els nou presos arribaran a Madrid el 29 de gener

MadridEls nou acusats del Procés seran traslladats a la capital espanyola el dimarts 29 de gener. Segons han confirmat fons jurídiques a l'ARA, els acusats han estat informats de la data del trasllat aquest mateix matí.

L'arribada a Madrid, ¿suposa que arribaran per assistir aquell mateix dia a l'obertura de la primera sessió del judici oral a la Sala de Plens del Tribunal Suprem?

Les fonts consultades per l'ARA, però, expliquen que la data d'inici del judici encara s'ha de confirmar. Les defenses dels acusats tenien previst presentar els escrits aquest dimecres, 16 de gener, però finalment cada equip ha optat per presentar-les pel seu compte en dates diferenciades.

Els advocats d'Oriol Junqueras s'han anticipat a la resta de defenses i han presentat l'escrit aquest dilluns i tots els escrits seran presentats demà, 15 de gener. Serà a partir de llavors quan el tribunal d'enjudiciament examinarà les proves sol·licitades, com per exemple els testimonis, i dictarà una interlocutòria a partir de la qual quedaran establerts el dia i l'hora de l'inici del judici oral. També es determinaran els temps de les sessions dels dimarts, els dimecres i els dijous de sessió fins a la data de finalització. Una data que, previsiblement, serà al mes d'abril.

En aquest sentit, pensar que el mateix dia 29 de gener es donarà el tret de sortida al judici és arriscat, ja que és massa just. Tot i que el judici començarà amb les qüestions prèvies, les nul·litats, el trasllat implica viatjar des de les presons catalanes fins a Madrid durant hores.

Tot i això, les defenses encara han de revelar algunes incògnites: ¿respondran els acusats a les preguntes dels fiscals, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox –en mans de l'advocat i secretari del partit, Javier Ortega Smith–?

Segons fonts jurídiques, les preguntes de Vox no seran respostes, ja que es consideren un reflex de la campanya política de cara a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

stats