Política 01/06/2018

El DOGC publica el nomenament del vicepresident i els consellers

Fonts de l'executiu asseguren que la presa de possessió es podria produir aquest dissabte

Ara
2 min
El nomenament dels consellers es publicarà al DOGC abans del cap de setmana

BarcelonaEl decret de nomenament del vicepresident i els consellers ja està publicat. Apareix en el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC) publicat en versió digital passada la mitjanit de dijous. D'aquesta manera, després que el president Quim Torra hagi substituït els consellers vetats Toni Comín, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull, el nou Govern és una realitat i la data de caducitat del 155 comença a visualitzar-se.

Amb el decret publicat, només falta la presa de possessió del nou Govern, tal com ja va explicar ahir l'ARA. Fonts pròximes a l'executiu català asseguren que l'acte podria dur-se a terme aquest mateix dissabte 2 de juny. Tot i així, queda oberta la possibilitat d'ajornar la presa de possessió fins al dilluns 4 de juny. Sigui com sigui, tot apunta que dimarts vinent seria el dia marcat al calendari perquè tingui lloc la primera reunió del Govern en ple.

Si es compleixen aquests tempos, el president del Parlament, Roger Torrent, explicaria a la cambra la composició nova i definitiva de l'executiu dimecres. Així, els quatre noms que s'incorporen al Govern anunciat i que ja va avançar l'ARA són els d'Alba Vergés a Salut, Laura Borràs a Cultura, Damià Calvet a Territori i Maria Àngels Chacón a la conselleria d'Empresa. Elsa Artadi assumiria Presidència.

Tot i així, la decisió de Torra de prescindir dels presos i exiliats per poder superar el veto no ha sigut vista amb bons ulls per totes les formacions independentistes. Ahir al matí, el líder de la CUP, Carles Riera, va considerar una "baixada de pantalons en tota regla" la renúncia del president. "El canvi de consellers és el punt culminant de la claudicació davant l'estat espanyol", va sentenciar a RAC1. Sigui com sigui, sembla que, dues setmanes després, aquest cap de setmana es posarà fi al bloqueig de la Moncloa.

stats