Política 20/04/2018

Noguera diu que els ajuntaments "han pagat la festa" dels corruptes

MÉS per Mallorca ha exigit la derogació de la Llei Montoro perquè consideren que disminueix les competències dels ajuntaments

Ara Balears
2 min
Noguera diu que els ajuntaments "han pagat la festa" dels corruptes

PalmaL'alcalde de Palma, Antoni Noguera, ha criticat la Llei Montoro per imposar contenció pressupostària i "frenar les polítiques de canvi" i ha dit: "Els ajuntaments hem hagut de pagar la festa de les administracions corruptes i d'un PP que no té en compte el municipalisme".

MÉS per Mallorca ha exigit la seva derogació perquè disminueix les competències dels ajuntaments, les institucions més properes a la ciutadania. Ho ha fet durant l'assemblea de regidors i alcaldes de la formació que ha debatut aquesta tarda sobre el superàvit d'ús ajuntaments i la impossibilitat d'invertir-ho a causa d'aquesta normativa, ha informat el partit en un comunicat.

Segons Noguera, les restriccions que imposa la llei fan impossible portar endavant polítiques públiques transformadores amb una regla de despesa que impedeix que els municipis, malgrat tenir superàvit, puguin invertir-ho mitjançant els seus pressupostos.

"Farem tot el possible per derogar aquesta llei i que es puguin fer polítiques que posin les persones al centre", s'ha compromès Noguera.

L'alcalde de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, un dels municipis de Mallorca més afectats per la Llei Montoro, ha parlat de l'aprovació al Congrés del decret que permet als ajuntaments reinvertir 5.000 milions d'euros de superàvit i ha dit que és una mesura "falsa i enverinada".

"Dels més de 500 milions que tenim al banc els ajuntaments de Balears només podem gastar els que corresponen al superàvit de l'any anterior, la qual cosa ens obligarà a trencar la regla de despesa", ha assegurat.

En les eleccions municipals de 2015, MÉS per Mallorca va obtenir 165 regidors a l'illa, a més d'ocupar les alcaldies d'una vintena de municipis. Tal com han afirmat els coordinadors de la formació, Bel Busquets i Guillem Balboa, és necessari per a la formació "revalidar" aquests resultats a les eleccions vinents per poder seguir endavant amb les polítiques transformadores que tenen com a objectiu primordial el benestar de la ciutadania.

stats