Política 20/11/2017

Podem no condicionarà el seu suport al Govern

El portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, ha assenyalat que la petició de dimissió de Barceló "és una valoració dels fets sense conseqüències"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'Alberto Jarabo al Parlament

PalmaEl portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha assegurat que el seu grup no condicionarà el seu suport al Govern al cessament del vicepresident, perquè "la dimissió de Biel Barceló no és un objectiu en si mateix".

Jarabo ha assenyalat que la petició de dimissió de Barceló que ell mateix va plantejar la setmana passada després del cessament com a directora de Turisme de Pilar Carbonell, imputada en el cas Cursach, "és una valoració dels fets" sense conseqüències per a l'acord de governabilitat.

"El que volem són solucions i que la política turística sigui tan propera com sigui possible als Acords pel Canvi", ha indicat el diputat, que reclamarà a Barceló en una reunió fixada per a dimecres que ve que millori els seus criteris de selecció d'alts càrrecs per evitar noves crisis.

"Són decisions seves, [...] no és la nostra intenció distanciar-nos del Govern", ha declarat Jarabo per emfatitzar un posicionament que mantindrà mentre no sorgeixin nous casos de presumpta corrupció que afectin políticament el vicepresident.

En aquest sentit, ha recordat que, "de moment, els imputats han sortit del Govern", per la qual cosa s'han substanciat les responsabilitats polítiques. "Estarem a l'expectativa", hi ha afegit.

D'altra banda, Jarabo ha confirmat que el seu grup votarà aquest dimarts contra les esmenes a la totalitat del projecte de pressupostos del Govern que plantejaran els grups opositors, esmenes que ha titllat de "tramposes i en contra de la despesa social".

stats