Política 26/02/2020

La negociació per tirar endavant el decret d'habitatge s'enroca

El PSIB es nega a limitar a 40 anys la cessió de sòl públic a promotors privats com volen Podem i MÉS

Maria Llull
1 min
PSIB, Podem i MÉS continuen negociant per tal d'aprovar el decret d'habitatge

PalmaLa negociació entre els socis del Pacte per tirar endavant el decret d'habitatge s'ha enrocat, amb la cessió de sòl públic a promotors privats com a principal punt de discrepància entre MÉS i Podem, d'una banda, i el PSIB, de l'altra. Mentre que els primers volen que es limiti a 40 anys, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del socialista Marc Pons es mostra inflexible amb la durada de 75 anys que es va proposar inicialment.

Segons han indicat fonts de MÉS i Podem a l'ARA Balears, la Conselleria "no vol" limitar la durada de la cessió i hi ha mostrat "reticències". L'argument del Govern per no voler reduir el període de 75 anys a 40 és que als promotors els costaria molt licitar les obres. Però tant la formació morada com els ecosobiranistes no veuen que una cessió a 40 anys impliqui aquesta dificultat.

"No és sensat cedir sòl públic com si fos una barra lliure, i posar una data límit és un acte de transparència per a la ciutadania", han indicat fonts de Podem, que consideren que la seva petició és raonable i no és gaire ambiciosa.

Per part seva, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha indicat aquest dimecres que es continua negociant perquè el decret d'habitatge "es pugui aprovar com més aviat millor" i ha assegurat que els socialistes "estan disposats a consensuar-lo".

stats