Política 19/11/2018

El mercat estatal compensa la caiguda del britànic i salva la temporada a Menorca

Un total d'1.505.840 passatgers han aterrat a Menorca entre els mesos d'abril i octubre, cosa que representa un 0,9% anual més respecte de l'any passat

Iván Martín
2 min
La consellera, Maite Salord i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives han presentat avui les dades relatives a la temporada turística.

MaóLa consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, valora positivament el transcurs de la temporada turística a Menorca, una temporada que, en línies generals, es pot catalogar de satisfactòria tot i que cala admetre que ha estat "atípica, amb un inici irregular i un final dinàmic". Salord ha anat més enllà i assegura que "en un moment de grans fluctuacions i molta competència, Menorca ha aconseguit estar a l'altura com a destí, igualant en alguns registres la temporada passada, que va ser considerada extraordinària, i fins i tot hem millorat les dades relatives a la despesa i el mercat laboral".

Les dades fetes públiques pel Consell de Menorca compten 1.505.840 passatgers entre els mesos d'abril i octubre, cosa que representa un 0,9% anual més respecte de l'any passat. El volum d'arribades fora de la temporada alta ha estat del 39,2%. Pel que fa als mercats, l'estatal creix fins a arribar a les 654.466 arribades, un 10,3% més que el 2017. En canvi, el turisme estranger suma 851.374 passatgers, un 8,1% menys. Aquesta dada s'entén per la caiguda del mercat britànic a causa de la depreciació de la lliura esterlina i la fallida de la companyia Monarch.

D'altra banda, la despesa marca un màxim de 1.270 milions d'euros fins al mes de setembre i una mitjana per persona i dia de 128,9 euros, un 5,8% més que la temporada anterior. Els negocis de l'oferta complementària augmenten els seus ingressos un 5% i el descens de l'ocupació hotelera, que registra una mitjana del 70,4%, contrasta amb l'increment de la tarifa mitjana diària, que s'eleva un 13,8%, i dels ingressos per habitació disponible, un 5,8%. Les dades del Consell també conclouen que el mercat laboral registra xifres positives amb un 2,2% més d'afiliats a la Seguretat Social i un descens del 7,3% en el nombre d'aturats a la temporada.

stats