Política 19/11/2014

El ministre de defensa referma la confiança amb el cap de l'estat major de l'exèrcit

Després de parlar amb el general Jaime Domínguez Buj, Pedro Morenés assegura que lesseves declaracions no tenen resa veure amb la intencionalitat que se li ha donat

Ara / Agències
1 min

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha refermat aquest dimecres la seva confiança al cap de l'estat major de l'exèrcit, el general Jaime Domínguez Buj, que aquest dimarts comparava el procés sobiranista català amb la pèrdua de les colònies espanyoles a finals del XIX. Segons Morenés, el que va dir ahir el cap de l'exèrcit sobre la situació de Catalunya "no té res a veure ni s'assembla amb la intencionalitat" que s'ha volgut reflectir.

En declaracions al Congrés, el ministre ha explicat que ahir mateix va parlar amb el general per escoltar la seva versió de les afirmacions que va fer sobre els processos sobiranistes. Domínguez Buj va afirmar que, històricament, aquest tipus de processos independentistes sorgeixen "quan el poder central és feble" i quan això passa "es produeix la caiguda", tal com va passar el 1898 amb les colònies espanyoles. Més tard, vist el rebombori que havia ocasionat, va intentar desmentir la seva pròpia declaració i va afirmar que s'estava referint a la guerra de la independència (guerra del francès) de 1808, que va propiciar la separació d'Espanya dels països d'Iberoamèrica.

stats