Política 27/08/2019

Mor el polític Rogelio Araújo

El gadità patia una greu malaltia que no va poder superar, malgrat els esforços mèdics

Ara Balears
2 min
Rogelio Araújo en una imatge d'arxiu

PalmaEl polític i gestor cultural Rogelio Araújo Gil va morir aquest dilluns, a 61 anys, a causa d'una greu malaltia detectada els darrers mesos i que no va poder superar, malgrat els esforços mèdics, segons ha avançat el diari Última Hora. Araújo va néixer el 1957 a La Línea, Cadis, i era diplomat en Ciències Empresarials, especialitzat en comptabilitat i fiscalitat per la Universitat de les Illes Balears.

El gadità va iniciar-se en el món de la política el 2003 quan va ser nomenat regidor de l'Ajuntament de Palma durant la candidatura del Partit Popular, encapçalada per Catalina Cirer. Després de ser tinent de batle d'Educació i Cultura, va tornar a ser elegit com a edil a Cort, però va renunciar al càrrec per presidir el museu d'Es Baluard en substitució de Pere A. Serra. També va ser director del museu modernista de Can Prunera, a Sóller.

El 2012 es va incorporar al Congrés dels Diputats com a membre del PP, en substitució d'Isabel Borrego. Durant aquesta etapa, va ser secretari primer de la Comssió de Cultura del Congrés fins al 2015. Araújo va tornar a l'àmbit cultural com a vocal de la fundació Tren de l'Art.

El PP i ARCA en lamenten la pèrdua

El Partit Popular s'ha volgut pronunciar respecte de la notícia i ha traslladat les seves condolences als familiars. En un comunicat, el president autonòmic del PP, Biel Company, ha lamentat la mort del polític. "Va ser sempre una persona compromesa amb el Partit Popular, un home de partit, amb vocació de servei públic i de qui sempre recordarem el caràcter afable i el compromís amb els valors de la nostra formació".

Per la seva banda, ARCA ha destacat que aquesta suposa "una pèrdua important per a l'illa", atès que Araújo era "un home amb experiència i criteri que podia aportar molt més encara a Mallorca".

stats