Política 05/05/2021

Montero, sobre el triomf d'Ayuso: "Els resultats de Madrid queden a Madrid"

La presidenta del Govern, Francina Armengol, dona l'enhorabona a la guanyadora de les eleccions

1 min
Aina Calvo, Francina Armengol, María Jesús Montero i Rosario Sánchez, aquest dimecres en el Consolat de Mar

PalmaLa ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha felicitat "per cortesia" Isabel Díaz Ayuso pel seu triomf a les eleccions de Madrid i ha desitjat que formi govern "com abans millor" per continuar treballant en la lluita contra el virus i les conseqüències econòmiques de la pandèmia". "No compartesc gran part dels lemes i missatges que s'han transmès des de Madrid, però respect els missatges de les urnes", ha dit Montero al Consolat de Mar, després de signar el conveni d'ajudes estatals amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. Contra l'argument del PP que aquest triomf significa un canvi de tendència al conjunt de l'Estat, la ministra ha estat contundent: "Els resultats de Madrid queden a Madrid", ha afirmat. "Està fora de lloc extrapolar aquesta situació a altres territoris", ha afegit.

Per part seva, Armengol ha donat "l'enhorabona a Ayuso" i ha considerat que les eleccions madrilenyes s'han fet "en condicions atípiques dins d'una situació complexa". Això sí, la presidenta no ha fet cap comentari sobre els mals resultats del PSOE en aquests comicis.

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, també ha fet referència als comicis de Madrid, encara que ha matisat que "són els resultats d'una altra comunitat autònoma", segons ha informat Europa Press. Negueruela ha subratllat que a les Illes "s'ha evitat la confrontació social" i que la prioritat de l'Executiu és "protegir la salut i l'economia". "Nosaltres no tenim un marc de confrontació, ni social ni política. Aquí es parla i es dialoga", ha continuat, a més de criticar que "si la situació de Madrid s'extrapolàs a les Balears", les Illes no tindrien "cap oportunitat d'obrir-se a l'exterior". "Estaríem tancats per al Regne Unit i per a Alemanya", ha afegit.

stats