Política 22/05/2019

Unides Podem vol abandonar el monocultiu del turisme i diversificar el model productiu

El sector primari, les energies renovables i la recerca són els sectors que la formació morada vol impulsar

Ara Balears
2 min
El candidat de Podem al Parlament, Juan Pedro Yllanes i Esperança Sans, número 4 a les llistes del Parlament

PalmaJuan Pedro Yllanes, candidat al Govern de les Illes Balears, ha explicat aquest dimecres des del Parc Bit que Unides Podem vol implantar un nou model productiu a les Illes basat a reforçar el sector primari, la sobirania alimentària i una aposta ferma en energies renovables i en la recerca i el desenvolupament. El candidat i la número quatre a la llista al Parlament s'han desplaçat al Parc Bit per explicar les mesures de la formació quant a la diversificació del model productiu i la potenciació de la recerca i la investigació.

Per al candidat a la presidència del Govern, "el model productiu que hem tingut a les Balears s'ha basat essencialment en una activitat que els països de la vorera sud de la Mediterrània ens han demostrat que és molt volàtil: el turisme". Yllanes ha especificat que "volem diversificar el model productiu perquè la renda per càpita, que ha disminuït els darrers 20 anys, torni a situar-se a la mitjana estatal", ha afegit.

Així, Yllanes ha explicat que per a la formació és "essencial" que el "canvi de model productiu es basi en tres eixos per tal de poder garantir un futur sostenible: primer, apostar pel sector primari i la sobirania alimentària; segon, apostar per energies renovables i tercer, apostar per la recerca i el desenvolupament de manera transversal a tots els sectors", ha dit.

Per la seva banda, Esperança Sans, número quatre a les llistes del Parlament, ha asseverat que "els joves de les Illes ens mereixem igualtat d'oportunitats independentment d'on vinguem, i necessitam solucions amb vista al futur. L'única força política capaç de garantir això és Unides Podem". "Som al Parc Bit per apostar per la innovació, la recerca i el desenvolupament, no solament com una alternativa a la formació sino també perquè sigui una entrada al món laboral", ha dit.

Sans, a més, ha explicat que Unides Podem proposa un Institut Balear de l'Energia on hi haurà un departament de recerca i desenvolupament per millorar l'eficacia i eficiència energètica, a més d'una revista de codi obert per a joves investigadors que tenen problemes per publicar les seves investigacions.

stats