Política 29/07/2019

Miquel Mir sobre el 'boom' del turisme de creuers: "Crec que va ser un error incrementar la càrrega al port de Palma""

El conseller de Medi Ambient i Territori ha parlat també del decret de posidònia

Ara Balears
1 min
Miquel Mir “Cal parlar de límits a la pressió humana, almanco en els espais protegits”

PalmaEl nou conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha parlat de la polèmica del turisme de creuers i, tot i que ha evitat definir-se com "un crític del turisme de creuers", sí que ha remarcat la necessitat de "solucions i un poc de sentit comú per evitar que les Illes Balears deixin de ser habitables i sostenibles". Mir també ha destacat que per a ell "va ser un error incrementar la càrrega al port de Palma".

Durant l'entrevista a 'Al Dia' D'IB3 Radio, el conseller de Medi Ambient i Territori ha defensat el decret de posidònia i ha destacat que, "per sort, la consciència social cada vegada és més elevada". Mir ha explicat que durant aquest estiu "ja s'han posat 50 sancions per fondejar sobre posidònia", tot i que ha demanat més recursos, ja que "no podem tenir un agent de medi ambient per a cada embarcació".

En referència a la llei de residus, que Mir ha definit com a "pionera", el nou conseller de Medi Ambient ha assegurat que "s'ha d'anar polint i adaptant a les circumstàncies actuals". El fet de ser els primers provoca, per a Mir, "haver de fer petits canvis i modificacions per aconseguir que la llei sigui efectiva".

stats