Política 12/06/2018

La nova ministra d'Hisenda continua suscitant polèmica

Marga Prohens (PP) recorda "les retallades" de Montero a Andalusia

Jaume Ribas
1 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

PalmaLa portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, ha demanat a la presidenta Armengol la seva opinió sobre la nova ministra d'Hisenda del govern de Sánchez, María Jesús Montero.

En concret, Prohens ha recordat que, per mor de la seva acció com a consellera de la Junta, "Andalusia és la comunitat amb menys despesa sanitària per habitant" i ha avisat que Montero "va voler tancar hospitals". A més, ha criticat la contradicció que suposa primer haver criticat i després haver decidit mantenir els pressupostos generals de l'Estat aprovats pel PP.

A més, en relació amb els impostos, Prohens ha dit que Montero defensa "una harmonització fiscal a l'alça", que, si es dugués a terme, suposaria apujar els impostos a les Illes Balears. "Ànims amb aquesta nova ministra, perquè ja veurà que ha viscut millor contra Montoro que amb Montero", li ha etzibat la portaveu conservadora a la presidenta socialista.

Armengol, per part seva, ha reiterat que els pressuposts del PP "no són bons", però que els mantindran mentre els socialistes treballen en els comptes de l'any que ve. Així mateix, ha defensat que "és molt bo que hi hagi ministres que hagin treballat a l'administració autonòmica" i ha destacat algunes mesures que pensa que poden sortir endavant amb la nova ministra, com la flexibilització de les regles de despesa o la sortida del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) perquè les Illes Balears es puguin finançar directament als mercats.

stats