Política 09/02/2019

La ministra Calvo a Inca: "Espanya es defensa dimarts al Congrés"

La vicepresidenta ha insistit que donar suport als pressupostos generals de l'Estat és centrar-se en la "realitat"

Ara Balears
3 min
La ministra Calvo a Inca: "Espanya es defensa dimarts al Congrés"

PalmaLa vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha advertit l'oposició, en la seva visita d'aquest dissabte a Inca, que "Espanya es defensa dimarts al Congrés", donant suport als pressupostos generals de l'Estat, segons ha informat Efe.

Calvo ha assenyalat que fer costat als comptes de l'actual govern espanyol és centrar-se en la "realitat" i no "treure a passejar els fantasmes", de manera que ha demanat a aquestes formacions que "s'allunyin de les cavernes".

A més, ha rebutjat la manifestació que el PP, Ciutadans i Vox han organitzat per a aquest diumenge i l'exigència que el president Pedro Sánchez hagi de convocar eleccions generals.

La ministra ha recordat que el projecte pressupostari del govern socialista destina sis de cada deu euros públics a despesa social, per la qual cosa, enfront de les "paraules" de la manifestació de demà, el que "s'ha de defensar és la realitat" de les necessitats dels espanyols.

Calvo ha criticat que el PP, Ciutadans i Vox parlin d'Espanya "com si fos seva", n'excloguin la majoria de ciutadans que veuen el país com un "projecte europeu del segle XXI" i "la democràcia com l'acte més gran de revolució política".

També ha destacat que, en qualsevol enquesta electoral, el seu partit és el que suma més suports, fet que evidencia el suport social a les polítiques del govern actual. "La gent té l'esperança dipositada en la nostra capacitat per fer política i de resoldre els seus problemes", ha dit.

D'altra banda, Calvo ha tingut paraules per defensar la diversitat afirmant que la dreta "ens vol fer tornar al blau i al rosa" i ha dit que "qui no sàpiga gestionar la diversitat ha de dedicar-se a una altra cosa". Ha parlat de feminisme, opció sexual, creences religioses, races i cultures tot declarant que "en els matisos és on hi ha la veritat de les coses".

Ha alabat, també, Armengol, de qui ha indicat que "ha fet una gestió econòmica impecable". En aquest sentit, ha apuntat que "les Balears són una de les millors imatges d'Espanya" i que "sabem que hi ha elements que no són estrictament justos", referint-se al Règim Especial de Balears, per bé que ha indicat que "molt prest ho tindrem resolt".

Candidats als municipis

A l'acte, hi han assistit els candidats als municipis majors de 20.000 habitants de les Illes, que han fet breus parlaments per iniciar la trobada. El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha presentat l'esdeveniment i ha destacat l'aposta que ha fet pel comerç i la indústria al municipi. Vicent Torres, candidat a la batlia de Santa Eulàlia, ha volgut remarcar la importància del turisme sostenible a Eivissa. La candidata al Consistori de Ciutadella, Noemí Camps, ha parlat de joventut assenyalant que els joves "són un dels col·lectius més oblidats" i la necessitat de posar en marxa mesures per al retorn del talent, ajudes a l'accés a l'habitatge i programes ocupacionals.

El batle de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí, ha parlat del problema de l'aigua a la pitiüsa major i de les mesures que han duit a terme per proporcionar aigua dessalada als habitants del municipi. El candidat a la batlia de Sant Antoni de Portmany, Simó Planells, s'ha referit al canvi de model turístic que s'està impulsant al poble, fins ara "basat en el low cost", ha dit. Ha aprofitat per demanar a la ministra una ràpida aprovació del REB.

El candidat a l'Ajuntament de Marratxí, Miquel Cabot, ha parlat de mobilitat; la candidata a Manacor, Nuria Hinojosa, s'ha referit a les polítiques d'habitatge afirmant que "no volem gent sense casa i cases sense gent". El batle de Llucmajor ha estat l'encarregat de parlar d'educació afirmant que "de viure en una època de crispació amb Bauzá hem passat a una pau laboral". El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha defensat les persones majors i el candidat a la batlia de Maó, Hèctor Pons, la cultura.

Rafa Ruiz, el batle d'Eivissa, ha parlat de les mesures que ha pres durant el seu mandat, com el canvi de l'emissari de Talamanca i la remodelació del passeig de Figueretes, que s'està realitzant actualment "gràcies a l'impost de turisme sostenible". José Hila, candidat a la batlia de Palma, ha començat la seva intervenció afirmant: "Seré batle de Palma". També ha carregat contra la legislatura de Mateu Isern, que ha descrit com la de "la corrupció, les retallades i el sofriment". Ha subratllat que "Palma avui és una ciutat de moda" i que "no podem permetre que la ciutat d'Isern torni".

stats