Política 14/06/2018

Les millores efectuades al port exterior de Ciutadella entraran demà en funcionament

El Govern balear ha invertit 1,7 milions d'euros en unes actuacions necessàries per millorar les prestacions de la infraestructura i adaptar-les als nous temps

Iván Martín
1 min
Les autoritats no s'han volgut perdre l'històric moment i han estrenat la cinta mecànica.

CiutadellaLes obres per a la millora de les condicions d'embarcament dels passatgers al port exterior de Son Blanc, a Ciutadella, han finalitzat avui. La certificació l'ha protagonitzada el mateix conseller balear de Territori, Marc Pons, qui ha assenyalat la importància d'aquestes actuacions "per la demanda històrica que suposava actualitzar i modernitzar aquest equipament rellevant per a Ciutadella però també per al conjunt de Menorca".

La inversió ha estat d'1,7 milions d'euros. L'habilitació del nou accés d'embarcament de passatgers suposa posar el punt final a una mancança inacceptable per a un port amb un volum d'entrada i sortida d'usuaris com el de Ciutadella. El conseller Marc Pons ha assegurat que "d'aquesta manera, el Govern compleix el compromís de concloure les obres abans de les festes de Sant Joan". A més, gràcies a la intervenció pública, la infraestructura guanya en seguretat i confortabilitat i resulta més agradable als usuaris", ha remarcat Pons.

El projecte ha possibilitat la instal·lació d'una cinta mecànica. D'altra banda, el conseller ha aprofitat per recordar que hi ha altres obres en marxa que, sumades a aquestes, eleven la inversió global a Son Blanc a 7,5 milions d'euros. L'aposta de l'executiu Armengol pels equipaments portuaris s'accentua amb les partides econòmiques destinades al port antic de Ciutadella. Així, des de principi de legislatura, el Govern ha invertit en els ports de la capital de Ponent 10 milions d'euros.

La visita de Marc Pons també ha servit per signar amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, un acord de col·laboració per a la recuperació i la protecció del patrimoni portuari subaquàtic. L'acord permetrà localitzar, identificar i avaluar els jaciments arqueològics descoberts a les profunditats del litoral menorquí.

stats