Política 01/08/2019

El 75% dels militants d'Esquerra Unida a les Illes accepten l'oferta de Podem per entrar a les institucions

Han votat el 29% dels afiliats de la formació, que ara proposarà els noms dels que ocuparan els tres càrrecs que li corresponen

Carles Tudurí
1 min
La consulta presencial d'Esquerra Unida va tenir lloc dimecres

PalmaEl dels militants d'Esquerra Unida a les Illes que han participat en la consulta feta entre dilluns i dimecres han votat de manera favorable a l'oferta de Podem per entrar a les institucions, segons han informat des de la formació.

La votació es va produir de manera telemàtica entre dilluns i dimarts, mentre que ahir els afiliats varen poder votar presencialment en quatre seus del partit: Palma, Magaluf, Eivissa i Maó.

La participació ha estat d'un 29,2% del cens, una mica per sota del que esperaven des del partit, ja que es parlava d'acostar-se al 40%. El 75,2% hi ha votat a favor, el 17,7% en contra i el 7,1% han optat per l'abstenció. Des d'EU s'indica que les votacions s'han realitzat sense cap incidència.

La pregunta que s'havia plantejat a la militància és: "Estàs d'acord que Esquerra Unida accepti l'oferta de Podem i entri a formar part dels governs de la CAIB, el Consell Insular i l'Ajuntament de Palma?". La pregunta va acompanyada de l'oferta de Podem i el reglament de la consulta.

La proposta de Podem consisteix a designar el director general de Consum del Govern, el director general de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca i un assistent del grup municipal de l'Ajuntament de Palma. Durant l'assemblea de dissabte, els quasi 90 militants que hi varen assistir es varen mostrar favorables a aprovar l'acord, però s'ha fet extensa la decisió a tota la militància.

Està previst que els òrgans de direcció es reuneixin aquest dijous per avaluar la resposta dels militants. Posteriorment es comunicarà la decisió a Podem i es proposaran els noms per als càrrecs que s'ofereixen.

stats