Política 06/06/2013

7 milions d'euros, el preu que la crisi posa al solar

A. A.
2 min
Can Domenge disposa ja de dues confessions que compliquen molt la situació de Munar.

Palma.El solar de Can Domenge es va vendre a la UTE formada per Sacresa i Ferratur per un total de 30 milions d'euros. S'hi havia de desenvolupar el projecte del prestigiós arquitecte Jean Nouvel, que va ser el millor puntuat per un equip avaluador amb perfil molt tècnic. Segons les declaracions de Bartomeu Vicens davant l'Audiència, s'havia manipulat el concurs per donar-lo al grup d'empreses de Fausto Ferrero, però aquest va presentar una iniciativa "mediocre", tal com figura en les confessions fetes per l'exconseller de Territori, i no se l'hi va poder encarregar.

Així les coses, el guanyador final, Sacresa-Ferratur, seria el que hauria pagat la comissió de 4 milions d'euros que ha reconegut el mateix Vicens i el propietari de l'empresa, Román Sanahuja. Les coses es complicaren i Sacresa-Ferratur incomplia els terminis de pagament del crèdit rebut. La Caixa va decidir executar la garantia hipotecària i el solar va sortir a concurs ara fa un any. Sa Nostra BMN se'l va adjudicar. El preu de sortida eren 5,3 milions d'euros i l'entitat bancària, a través d'una de les seves filials, l'empresa Netmobilia, en va pagar 9,6. Un preu molt inferior al que el Consell havia cobrat per la venda i, sobretot, al que havia oferit l'empresa Núñez i Navarro, denunciant inicial del cas Can Domenge.

Fa uns mesos, Sa Nostra BMN vengué el solar a un hoteler per un preu d'uns 7 milions d'euros. Quan s'encetaren les investigacions del cas, el jutge instructor autoritzà que Hisenda fes una taxació dels terrenys per calcular si realment el preu pagat per Sacresa-Ferratur era inferior al de mercat. En aquell moment, l'Agència Tributària confirmà que el preu que s'hauria pogut treure en el moment en què el solar es vengué era de 60 milions d'euros. Els investigadors pogueren construir la tesi que el Consell va perdre una oportunitat, ja que la demanda i els preus que es pagaven per solars amb possibilitats de desenvolupament eren molt elevats.

stats