Política 02/08/2018

Les Balears fermen 34,6 milions de l'Estat per afavorir l'accés a l'habitatge

El Govern autonòmic aportarà 50 milions prevists en el pla d'habitatge de les Illes Balears

J. Ribas
2 min
El conseller Marc Pons i el ministre José Luis Ábalos signen l'acord al ministeri de Foment.

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha signat avui amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, el conveni per a l’execució del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 a les Illes Balears i que suposa una inversió de l’Estat a les illes de 34,6 milions d’euros, que el Govern valora com "la més alta fins ara".

L’aportació de l’Estat se suma als 50milions que el Govern de les Illes Balears ha destinat ja al seu Pla d’Habitatge, de manera que es garanteixen més de 84 milions d’euros en polítiques d’habitatge per als propers quatre anys..

El conseller ha destacat que, així, es garanteixen polítiques d’habitatge estables i que, en el cas de les Balears, se centraran en més pressupost per a les ajudes de lloguer –que poden beneficiar en la convocatòria de 2018 més de 3.000 famílies-, en la construcció d’habitatges protegits (més de 500), en ajudes per a l’accés a l’habitatge dels joves i per a les persones desnonades, i en rehabilitació i millores energètiques dels habitatges.

A partir de la darrera setmana d'agost o la primera de setembre, el Govern publicarà les ajudes al lloguer d'habitatge, que podran arribar als 900 euros i beneficiar unes 3.000 famílies que tinguin ingressos inferiors als 22.300 euros anuals. En total, es dedicaran a aquest capítol 6 milions d'euros, mentre que l'any passat foren 4,7 milions. Aquesta mesura és una de les més destacades de l'acord signat aquest dijous, i de la resta de polítiques públiques d'habitatge impulsades per l'executiu balear, entre les quals també cal destacar la construcció de nous habitatges de protecció: n'hi ha 511 de previstos en l'actual pla, cosa que suposa l'augment d'un 30% del parc públic.

Un esforç en habitatge

El Govern de les Illes Balears està fent un esforç aquests últims mesos de legislatura per desenvolupar polítiques públiques que facilitin l'accés a l'habitatge. Després d'aprovar la Llei d'habitatge, amb l'oposició del PP, que acusava l'executiu de no tenir temps d'aplicar-la, el Govern ha presentat aquesta mateixa setmana el programa Cohabita, que afavoreix l'accés a l'habitatge a través de cooperatives, i ha tancat aquest acord amb Foment.

stats