Política 05/01/2021

Castella i Lleó demanarà el confinament domiciliari

La Rioja, Extremadura i Castella i Lleó endureixen les mesures davant l'augment de contagis

Ara
1 min
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut

BarcelonaLa velocitat dels contagis i l'agreujament de les hospitalitzacions per covid-19 arreu de l'Estat es traduirà a partir de dijous (l'endemà de Reis) en restriccions més dures a molts altres territoris. A banda de Catalunya, que ho va anunciar dillunts, i el País Valencià, altres comunitats autònomes com la Rioja o Castellà i Lleó ja han concretat l'enduriment de les mesures.

A la Rioja, el govern ha prohibit les trobades i reunions de més de quatre persones i ha demanat a la població que es quedi a casa si no és estrictament necessari sortir. A més, ha recomanat l'ús de mascareta fins i tot a dins dels domicilis i especialment si es conviu amb persones de risc. També ha anunciat que redueix al 30% l'aforament a gimnasos i instal·lacions esportives i que el toc de queda nocturn s'avança a les 22 h a partir del dia 7.

Castella i Lleó ha avançat que demanarà a la propera reunió del consell interterritorial un confinament domiciliari "curt però eficaç" per mirar de passar com més ràpid millor la tercera onada "evident" en què ja ha entrat Espanya. A Extremadura el govern també ha avançat que tancarà l'hostaleria i la restauració, així com el comerç no essencial i els espectacles i oci a tots els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència per sobre dels 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, segons informa l'agència Efe.

stats