MÉS cerca la unitat de tots els partits sobiranistes de l'Estat per presentar-se a les eleccions europees

La formació ha aprovat adherir-se a la Internacional Progressista

El Consell Polític de MÉS per Mallorca ha aprovat aquest dissabte iniciar els contactes "necessaris" per consolidar un "espai conjunt" que aglutini tots els partits progressistes, ecologistes i sobiranistes de l'Estat com ara EH Bildu i Esquerra Republicana de Catalunya. La proposta té com a objectiu configurar una candidatura unitària a les eleccions europees. A més, el partit ha aprovat adherir-se a la Internacional Progressista, segons ha informat en un comunicat.

L'aliança està inspirada en el model europeu que representa el grup ALE-Verds, del qual MÉS ja forma part, i pretén "superar les desavinences sorgides en el passat arran de plantejaments diferents en determinats posicionaments".

MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del Fòrum Sobiranista, que des que es va crear el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o partits polítics des de la CUP fins a Compromís. Ara la formació mallorquinista vol consolidar un únic espai polític que representi tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu.

Pel que fa a la Internacional Progressista, MÉS ha explicat que es tracta d'una organització internacional que vol bastir una alternativa política, cultural i social a escala mundial. El projecte va néixer de la plataforma de suport al candidat del Partit Demòcrata, Bernie Sanders, als Estats Units, i del Moviment per la Democràcia a Europa.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF