Política 17/10/2020

MÉS cerca la unitat de tots els partits sobiranistes de l'Estat per presentar-se a les eleccions europees

La formació ha aprovat adherir-se a la Internacional Progressista

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera

PalmaEl Consell Polític de MÉS per Mallorca ha aprovat aquest dissabte iniciar els contactes "necessaris" per consolidar un "espai conjunt" que aglutini tots els partits progressistes, ecologistes i sobiranistes de l'Estat com ara EH Bildu i Esquerra Republicana de Catalunya. La proposta té com a objectiu configurar una candidatura unitària a les eleccions europees. A més, el partit ha aprovat adherir-se a la Internacional Progressista, segons ha informat en un comunicat.

L'aliança està inspirada en el model europeu que representa el grup ALE-Verds, del qual MÉS ja forma part, i pretén "superar les desavinences sorgides en el passat arran de plantejaments diferents en determinats posicionaments".

MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del Fòrum Sobiranista, que des que es va crear el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o partits polítics des de la CUP fins a Compromís. Ara la formació mallorquinista vol consolidar un únic espai polític que representi tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu.

Pel que fa a la Internacional Progressista, MÉS ha explicat que es tracta d'una organització internacional que vol bastir una alternativa política, cultural i social a escala mundial. El projecte va néixer de la plataforma de suport al candidat del Partit Demòcrata, Bernie Sanders, als Estats Units, i del Moviment per la Democràcia a Europa.

stats