Política 10/06/2020

Vicenç Vidal a la ministra Maroto: "Menys Amazon i més llibreries de proximitat"

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca reclama mesures contra les grans companyies que "ataquen el petit i mitjà comerç"

Ara Balears
1 min
Vicenç Vidal exigeix un finançament just per a les Illes Balears

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha reclamat a la ministra de Turisme, Indústria i Comerç, María Reyes Maroto, que el govern espanyol legisli contra les grans companyies estrangeres que "ataquen el petit i mitjà comerç". Durant una comissió al Senat, Vidal ha dit que cal protegir els treballadors i evitar més tancaments de locals i que s'ha de donar suport als propietaris perquè puguin pagar els lloguers i digitalitzin i internacionalitzin els seus serveis. "Menys Amazon i més llibreries –i tota mena de petit comerç– de proximitat", ha afirmat el senador.

Les Balears són la segona comunitat autònoma on més han baixat les vendes en el comerç, amb una reducció del 39% a l'abril respecte del mateix mes de l'any passat, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística citades per Vidal. De fet, enguany els comerços illencs acumulen un descens del 13,3% de les vendes.

Vidal ha afirmat la necessitat de fer un pla de reindustrialització urgent per a les Balears per "deixar de dependre del turisme" i ha reiterat que cal un Règim Especial i un finançament just per a les Illes perquè "no és un caprici".

Pel que fa al sector turístic, Vidal ha reclamat que es paguin ja els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i que es perllonguin fins al desembre. "En un model empobridor i depredador és essencial fer un gir total cap a la diversificació".

stats