Política 28/10/2020

MÉS presenta en el Senat una proposta de REB amb un IVA diferenciat per a les Illes

Vicenç Vidal critica que el govern espanyol encara no hagi desenvolupat la part fiscal del règim especial

Ara Balears
1 min
El senador de MÉs per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha presentat una proposta per desenvolupar la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears (REB) alternativa a la proposició de llei que el PP va registrar a principi d'octubre. Segons Vidal, es tracta d'una proposta "més ambiciosa econòmicament, ja que "la del Partit Popular és de 265 milions d'euros i la nostra és de 1.000 milions d'euros i, a més, inclou qüestions cabdals per a la societat illenca com l'IVA diferenciat per a les Balears, així com la deducció per a produccions cinematogràfiques, arts escèniques i música".

L'ecosobiranista ha criticat que el PP hagi presentat una proposta que havia rebutjat mesos abans, quan la va proposar el PSOE, i ha recalcat la necessitat de fer "un debat seriós sobre el REB que les Illes necessiten" amb el conjunt de forces politiques i agents socials.

Vidal també ha criticat que el govern espanyol encara no hagi desenvolupat la part fiscal del REB. "Resulta difícil de pair que l'actual govern estatal del PSOE i Unides Podem no hagi fet cap aposta seriosa pel tema i encara no hagi anunciat, a les portes de l'inici del procés dels pressupostos del 2021, si té interès a posar les bases per a la part fiscal del finançament de les Illes Balears que la societat illenca reclama", ha comentat, a més de demanar als senadors balears que donin suport a la iniciativa.

stats