Política 07/05/2021

MÉS reclama al govern espanyol un "tractament específic" pels illencs en l’impost als bitllets d’avió

Tot i això, els ecosobiranistes celebren que la mesura tingui l'objectiu de potenciar una mobilitat més sostenible

ARA Balears
1 min
Josep Ferra

PalmaMÉS per Mallorca ha instat el govern espanyol a tenir en compte la insularitat a l'hora de regular l'impost als bitllets d'avió. A través d'un comunicat, el partit ecosobiranista ha destacat que està d'acord amb la iniciativa que té com a objectiu fomentar l'ús del transport sostenible, però ha remarcat que els vols són "els ponts que connecten als ciutadans amb l'exterior".

Cal recordar que el govern espanyol inclogué en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència l'aprovació d'un nou impost específic per als bitllets d'avió, per tal de desincentivar aquest mitjà de mobilitat i apostar per uns altres de més sostenibles. En aquest sentit, el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha destacat que els illencs no tenen "cap altra alternativa" per sortir de l'Arxipèlag i ha reclamat que s'adapti aquest nou impost als territoris insulars. "El govern espanyol no pot equiparar els residents de les Illes Balears amb els del conjunt de l'Estat", ha destacat Ferrà.

Tot i reclamar que la mesura s'adapti per als residents que es veuen obligats a utilitzar l'avió per traslladar-se a diferents punts de l'Estat, els ecosobiranistes confien que l'impost es pugui desenvolupar amb tota normalitat i "no hi hagi pressions de 'lobbies' interessats, ja que reduir el flux de vols existent i apostar per una mobilitat sostenible és més que necessari".

stats