Política 14/11/2022

MÉS vol recuperar el servei de suport per a l'aprenentatge del català a Primària i Secundària

La formació s'ha reunit amb sindicats i entitats del sector per presentar el seu programa electoral sobre educació per a la pròxima legislatura

ARA Balears
1 min
Alumnes d'un institut de Barcelona.

PalmaMÉS per Mallorca vol recuperar el servei de suport per a l'aprenentatge del català a Primària i Secundària, que es va suprimir durant la legislatura de José Ramón Bauzá (PP). El coordinador i candidat del partit ecosobiranista a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha anunciat la proposta durant la reunió que ha mantingut amb representants dels sindicats i entitats del sector educatiu. La formació aposta per dotar dels recursos necessaris aquest servei per millorar l'ensenyament del català als centres i entre el personal docent.

Durant la trobada amb representants sindicals i diferents entitats, MÉS també ha anunciat que durant la pròxima legislatura establirà un pla de formació específic perquè els professors tinguin les eines necessàries per assegurar l'aprenentatge del català com a llengua d'arrelament i cohesió social.

En aquest sentit, Apesteguia ha assenyalat que "l'ús social del català ha de ser una prioritat com a país davant el retrocés que està patint. L'escola és un espai fonamental per tal de preservar la nostra llengua". A més, el coordinador de MÉS ha afegit que com a societat "hem de fer un gran pacte per aconseguir que el català sigui la llengua d'ús normal arreu del territori de les Balears, i això passa necessàriament pels centres educatius".

stats