Política 18/11/2019

MÉS diu que alguns projectes aliens al medi ambient s'han de pagar amb l'ecotaxa perquè "no hi ha alternativa"

Miquel Ensenyat ha lamentat que les Balears fa anys que no reben inversions estatutàries i que s'han deixat d'ingressar quantitats molt importants

K. O.
1 min
Medi Ambient rep només el 10% dels doblers de l’ecotaxa

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat aquest dilluns que, malgrat les crítiques contra la "perversió" de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) per pagar iniciatives que no tenen res a veure amb el medi ambient, "no hi ha altra alternativa per finançar alguns projectes". De fet, la Conselleria de Medi Ambient rebrà el 2020 només un 10% dels quasi 105 milions d’euros que el Govern balear ha recaptat a través de l'ecotaxa.

Ensenyat ha lamentat que les Illes fa "molts anys" que no reben inversions estatutàries perquè "les va paralitzar el govern de Mariano Rajoy", i ha afegit que les Balears "han deixat d'ingressar quantitats molt importants". També ha criticat que els ajuntaments illencs tenen uns 800 milions d'euros als bancs que no poden invertir per la llei Montoro. "Hem de canviar això", ha comentat.

L'ecosobiranista també ha confirmat que la seva formació donarà suport als pressupostos que el Govern presentarà aquest dimarts en el ple del Parlament perquè augmenten la despesa social i estan avalats per tècnics i professionals de la Conselleria d'Hisenda.

stats