Política 05/08/2020

MÉS pressiona perquè els ajuntaments puguin utilitzar els doblers que la llei Montoro reté als bancs

La formació ecosobiranista ha presentat iniciatives al Parlament balear i al Senat per tal que el govern espanyol retiri la proposta

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament de Llubí abaixa la pressió fiscal sobre els immobles.

PalmaMÉS per Mallorca ha pressionat tant el Parlament de les Illes Balears com el Senat perquè els ajuntaments puguin fer ús de tots els doblers que tenen retinguts als bancs per la llei Montoro, segons han informat en un comunicat. Des del darrer acord entre el govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el qual fa que els ajuntaments hagin de cedir tot el romanent i l'Estat en disposi, la formació ha presentat dues iniciatives, una a la cambra autonòmica i l'altra a la cambra alta.

Per una banda, el diputat de MÉS, Joan Mas Collet, ha presentat una proposta no de llei (PNL) a la comissió d'economia, la qual encara s'ha de votar. Aquesta demana "instar el govern espanyol a retirar la proposta que ha fet a la FEMP per l'ús dels romanents de tresoreria dels ajuntaments i els consells insulars". També sol·licita modificar la normativa que ho regula perquè els consistoris puguin "fer ús del 100% dels doblers de què disposen". En aquest sentit, el senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha presentat una moció al Senat amb les mateixes propostes.

Després que la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) es reunís amb els batles dels diferents municipis i no arribàs a cap acord respecte de la decisió de la FEMP i el Ministeri d'Hisenda, la formació va anunciar que els ajuntaments governats per MÉS incomplirien el que diu la llei Montoro. Mas ha dit que no pot ser que "un govern que s'havia compromès a derogar aquesta llei que ataca els serveis bàsics i l'autonomia municipal ara imposi un acord encara més centralista".

MÉS per Mallorca, que té la intenció d'alliberar els doblers, assenyala que farà el que "faci falta per defensar l'autonomia local i la capacitat dels ajuntaments de Mallorca d'ajudar els seus ciutadans a donar resposta a la crisi socioeconòmica generada

stats