Política 23/07/2020

MÉS carrega contra el PSIB i Podem: "No pinten res a Madrid"

El coordinador del partit, Antoni Noguera, critica que el repartiment dels fons estatals per minvar la crisi sanitària "penalitza" les Balears

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha carregat aquest dijous contra els seus socis de govern afirmant que el PSIB i Unides Podem "no pinten res a Madrid". "Hi tenen una influència zero", ha dit, i ha afegit que "el darrer exemple d'això" ha estat la sortida de la socialista Bel Oliver com a secretària d'Estat de Turisme. Tot això, segons Noguera, no permet que les Balears hi siguin presents a l'hora de prendre decisions importants.

Noguera ha qüestionat la metodologia utilitzada pel Ministeri d'Hisenda en el repartiment dels fons estatals destinats a les comunitats autònomes per minvar els efectes del coronavirus. Segons el coordinador, els criteris utilitzats pel govern espanyol "penalitzen" les Balears. "Som el territori que pitjor ho passarà a l'Estat", ha afirmat, i per això ha demanat que això es refleixi en el repartiment del fons.

En opinió seva, durant la crisi sanitària les Illes estan sent "maltractades" per l'Estat. "No pot ser que a les Canàries els ERTO durin fins al desembre i aquí només fins al setembre", ha comentat, i ha criticat el "saqueig" que fa el govern espanyol amb el superàvit "dels nostres ajuntaments". "És una estafa", ha assegurat. El coordinador ha conclòs que "ara més que mai" cal una força d'esquerres i sobiranista que "ens representi i sigui la veu de tots aquells que ho passen malament".

stats