MÉS espera que el Govern estatal no utilitzi el REB com a "xantatge" per aprovar els pressupostos generals

El grup parlamentari diu que la compensació de la insularitat ha d'incloure un fons d'inversions no subjecte als comptes generals de l'Estat i el 75% de descompte per als vols a la Península 

El grup parlamentari MÉS   per  Mallorca espera que el Règim Especial Balear (REB) anunciat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, estigui a l'altura del deute històric que té l'Estat amb les Illes". Així ho ha manifestat el nou portaveu de MÉS, Josep Ferrà, qui ha afegit que el seu grup espera que l'executiu de Mariano Rajoy no faci servir la futura llei del REB "per fer xantatge" i "sumar suports al Congrés que li permetin aprovar els pressupostos generals de l'Estat". 

Josep Ferrà  ha assenyalat que la llei de compensació de la insularitat "ha d'incloure un fons d'inversions no subjecte als pressupostos, un increment de les ajudes per al transport que inclogui el 75% de descompte en les connexions amb la Península i també deduccions fiscals".

Ferrà  ha lloat, a més, la feina de  Bel  Busquets com a consellera de Turisme "perquè mira de cercar un equilibri entre l'afluència massiva de visitants i el respecte al medi ambient".

El portaveu de la formació ecosobiranista també ha fet referència al cas de l'arribada del creuer més gran del món a Palma. Ha dit que el seu grup no està en contra de l'arribada de creuers sempre que "hi hagi un acord perquè vinguin de manera esglaonada" i ha advertit que estudiaran com es poden reduir les visites d'aquests vaixells. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF