Política 31/07/2019

MÉS demana al Parlament que convoqui un referèndum vinculat sobre monarquia o república

També volen que la Casa Reial no s'allotgi al palau de Marivent i no enviaran cap representant a la recepció del rei Felip VI

K. O.
1 min
Monarquia o república? S’obre el debat

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres una proposició no de Llei exigint al Parlament balear i l'executiu espantol que convoquin un referèndum vinculant perquè els ciutadans puguin decidir si s'estimen més una monarquia o una república. També han demanat que la Casa Reial no s'allotgi al palau de Marivent i han anunciat que no enviaran cap representant a la recepció del rei Felip VI, qui visitarà Mallorca com cada estiu amb la seva família.

Segons el diputat ecosobiranista Josep Ferrà, no és una qüestió únicament del seu partit, perquè també ho és de la societat. I ha recordat que des del 2015 el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) no demana en les seves enquestes sobre aquesta qüestió, "tampoc amb el nou president, José Félix Tezanos", ha apuntat Ferrà. D'altra banda, el diputat ha criticat que Felip VI no s'hagi posicionat sobre la crisi de l'habitatge i ambiental, però que ho hagi fet "donant suport a la violència en el seu discurs del 3 d'octubre, després del referèndum català".

Així mateix, Ferrà ha mostrat el desig que Unides Podem se sumi a aquestes peticions, perquè, tal com ha recordat, Mae de la Concha els va dir que l'any passat "no tocava". Finalment, han dit que quan la monarquia "està en el punt més baix", ja que Espanya té "quatre reis".

stats