Política 30/05/2019

MÉS per Palma marca les "línies verdes" per entrar en el pacte de Cort

Noguera ha explicat que reclamaran "la prohibició del lloguer vacacional a habitatges unifamiliars entre mitgeres" i la posada en marxa d'un "trambús"

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte d'aquest dissabte

PalmaEl número 1 de MÉS per Palma i batle en funcions de la ciutat, Antoni Noguera, ha proposat aquest dijous als seus companys de partit les "línies verdes" que seguirà la formació política per pactar amb el PSOE i formar part del pròxim equip de govern de l'Ajuntament de Palma.

Noguera s'ha reunit en assemblea amb els militants de MÉS per Palma i la plataforma Estimam Palma per analitzar els resultats de les passades eleccions i establir l'estratègia a seguir a partir d'ara. "Malgrat haver obtingut el segon millor nombre de vots de la nostra història a Palma, la veritat és que va ser un mal resultat", ha reconegut Noguera en roda de premsa. "Esperàvem més", ha precisat.

Amb vista al futur immediat, Noguera ha aclarit que, al marge de si MÉS per Palma forma part del pacte de govern o no, ell donarà suport a "la investidura de José Hila com a batle", en representació del PSIB-PSOE, guanyador dels comicis, amb nou regidors i un 26,46% dels vots.

Les condicions que MÉS per Palma posarà al PSOE per formar part del previsible pacte de govern de Cort són "la limitació del preu del lloguer a Palma", "la prohibició del lloguer vacacional a Son Espanyolet i el Molinar a habitatges unifamiliars entre mitgeres" i la posada en marxa d'un "trambús" en els pròxims quatre anys.

Noguera ha anunciat també que MÉS per Palma proposarà que la ciutat tingui carril per a bicicletes "a tots els carrers on sigui possible" i que el departament de Funció Pública "es recentralitzi" amb el de Policia Local.

MÉS per Palma també proposarà la creació d'un pacte entre Cort, el Govern i l'Autoritat Portuària de les Balears per "limitar l'entrada diària del nombre de creuers a la badia", segons ha assenyalat Noguera.

El batle en funcions s'ha mostrat partidari que MÉS formi part d'un possible pacte de govern a Cort però que no ho faci "gratuïtament". "Volem un govern d'esquerres valent", ha conclòs.

stats