Política 30/10/2019

MÉS per Menorca veu "perversa" la distribució dels fons de l'Impost del Turisme Sostenible

Els restauradors també critiquen la decisió i recorden la necessitat d'una escola d'hostaleria

Ivan Martín
2 min
Josep Castells rebutja la distribució dels projectes i recorda que no s'ajusten als criteris inicials.

MaóIndignació a Menorca per la distribució dels fons procedents de la recaptació de l’Impost del Turisme Sostenible. El primer partit polític a pronunciar-se ha estat MÉS per Menorca, que ha qualificat el repartiment de “pervers”. La formació sobiranista considera que la distribució proposada pel Govern balear té una clara finalitat de “tapar forats”, i denuncia que s’incompleix la finalitat del projecte, promoure un canvi en el model econòmic.

A més, els menorquinistes creuen que els projectes que rebran els doblers no s’ajusten a aquelles iniciatives mediambientals que afavoreixin a desestacionalitzar o innovar, la formació de qualitat o l'habitatge social. El diputat autonòmic de MÉS per Menorca Josep Castells s’ha mostrat decebut pel fet que la Conselleria d’Educació del Govern “pretengui pagar amb fons de l’Impost del Turisme Sostenible la construcció del Conservatori de Maó”. Castells ha recordat que aquesta infraestructura “estava pressupostada i amb aquesta maniobra s’elimina, a més d’obviar que aquests fons s’haurien de dirigir a altres projectes”. Finalment, MÉS per Menorca critica que els ajuntaments de l’illa siguin els grans oblidats “ni veuran ni un euro, una situació que ja vàrem viure en el passat, obligant a rectificar a la institució”.

D’altra banda, el president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració de Menorca, José Bosch, ha qualificat la distribució de “vergonyosa”. El responsable de la principal patronal demana explicacions al Govern: “Algú ens hauria de dir com s’explica a un turista que els seus doblers van a un Conservatori de Música de 7 milions d’euros i no a un projecte relacionat amb la potenciació de Menorca com a destí”. Bosch ha recordat que “hi ha moltes urbanitzacions turístiques que necessiten actuacions urgents” i que des de fa anys reclamen una escola d’hostaleria, equipament que “ajudaria a millorar la qualitat de l’illa en l’àmbit gastronòmic, precisament el valor amb el qual viatjam a la World Travel Market a promocionar Menorca”.

stats