Política 04/09/2020

Més per Menorca demana al Govern que inverteixi 40 milions en la contractació de 1.000 docents

Consideren que només així es podria fer front a la semipresencialitat

Ivan Martín
1 min
Josep Castells exigeix a l'executiu autonòmic més implicació econòmica per a combatre la Covid-19 a les aules.

MaóMés per Menorca ha demanat aquest divendres que el Govern balear destini 40 dels 50 milions d’euros que rebrà de l’estat espanyol en matèria educativa per contractar 1.000 professors nous per als centres que començaran el curs en un escenari de semipresencialitat. La formació sobiranista considera que aquesta proposta garanteix el desenvolupament del curs des del punt de vista sanitari i pedagògic.

De fet, Més per Menorca assenyala que la inversió permetria el desdoblament dels grups de més de 20 alumnes, a banda de facilitar que els alumnes que no assisteixin al centre, entre els quals els que tenen dificultats d’aprenentatge o en situació de vulnerabilitat, puguin gaudir de la figura d’un docent. El diputat Josep Castells ha titllat d’”insuficient” la incorporació de 560 professors addicionals. “Obeeix a una simple actualització de la quota del professorat que s’assigna als centres, d’acord amb la matrícula esperada i l’establiment de les hores lectives que s’assignen de manera general al professorat”, denuncia.

Els menorquinistes han posat com a exemple el País Valencià, que destinarà 207 milions d’euros per a la contractació de 4.373 professors. “Si traslladam aquest model a les Balears, seria necessari incorporar 1.000 docents, xifra perfectament assumible pel sistema, perquè suposaria la contractació d’un professor addicional a les escoles, i de dos o tres en els instituts de Secundària”, afirma.

A la Proposició No de Llei (PNL), Més per Menorca també exigeix duplicar el personal de neteja dels centres educatius i que s’habilitin aules modulars per cobrir la manca d’espais per desdoblar grups, a fi de complir amb les ràtios recomanades per les autoritats sanitàries.

stats