Política 14/12/2021

Més per Menorca donarà suport als pressupostos del Govern per a l'any 2022

Ho farà a canvi de 10,5 milions d'euros en inversions a l'illa

Iván Martín
1 min
Diputats de Més per Menorca signant l'acord amb Rosario Sánchez del Govern.

MAÓMés per Menorca s'ha compromès aquest dimarts a donar suport als pressupostos generals del Govern balear per a l'any 2022, a canvi de 10,5 milions d'euros en inversions per a projectes que estaven paralitzats des de feia anys a l'illa. D'aquesta manera ho ha anunciat el diputat de la formació sobiranista Josep Castells: "Els doblers sortiran dels pressupostos i dels fons europeus".

Uns quatre milions d'euros arribaran mitjançant els pressupostos, mentre que els sis milions d'euros restants ho faran a través dels fons europeus. Entre els projectes que veuran la llum, destaca la depuradora de l'escorxador de Ciutadella i el nou col·lector d'aigües residuals de Maó, una actuació que evitarà el vessament d'aigües contaminants al port.

D'altra banda, Més per Menorca hi ha inclòs altres inversions, com la rehabilitació del Reial Alcàsser de Ciutadella, el centre d'arqueologia Menorca Talaiòtica, el suport a la Cambra de Comerç, valorat en 30.000 euros, una partida de 150.000 euros per a les escoles municipals de música i 200.000 euros per a la formació de català dels treballadors de l'Àrea de Salut de Menorca.

Han quedat sense finançament el projecte dels pluvials d'Alaior i el centre d'interpretació de la Reserva de la Biosfera a s'Enclusa (Ferreries). Des de la formació menorquinista confien a obtenir els doblers necessaris mitjançant el factor de la insularitat previst en el Règim Especial de les Illes Balears (REIB).

stats