Política 19/08/2019

MÉS per Menorca critica Pedro Sánchez per no oferir abans ports a l''Open Arms'

Els ecosobiranistes lamenten que l'executiu espanyol no s'hagi desmarcat del "paper reprovable" d'altres governs europeus

Ara Balears
1 min
El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

PalmaMÉS per Menorca ha criticat aquest dilluns el govern espanyol en funcions de Pedro Sánchez per haver oferit tan tard ports segurs de les Illes Balears a l''Open Arms'. El diputat de la formació ecosobiranista, Josep Castells, ha assegurat que l'oferiment de l'executiu "ha arribat tard, massa tard", quan la situació humanitària al vaixell ja és "desesperada".

Des del partit menorquí s'ha considerat mitjançant un comunicat que, "més enllà de qualsevol consideració sobre política migratòria, s'imposa una norma humanitària bàsica: rescatar i protegir les persones que corren perill de perdre la vida a la mar".

MÉS per Menorca ha censurat, "de manera categòrica", els països, autoritats i formacions polítiques que "deixen de banda aquesta norma ètica bàsica i es justifiquen amb arguments relatius a les màfies del tràfic de persones, les quotes d'acollida per països o a l'establiment d'una política migratòria comuna europea".

Castells ha recordat que, davant el perill que morin persones a la mar, "només hi ha una consideració: salvar vides". "Tota la resta són qüestions a resoldre a posteriori, i no prèviament, com s'han dedicat a fer els països europeus implicats en aquest episodi", ha lamentat.

Els ecosobiranistes han considerat que el govern de Sánchez "ha perdut una gran oportunitat de demostrar que posa al capdavant les qüestions humanitàries i de desmarcar-se del paper reprovable que han volgut assumir altres governs europeus".

stats