Política 03/01/2020

MÉS per Mallorca celebra la creació d'una taula de diàleg per "resoldre el conflicte a Catalunya"

El partit ecosobiranista valora molt positivament l'acord entre el PSOE i ERC

Ara Balears
2 min
Imatge de la primera comissió executiva de MÉS per Mallorca. / MÉS PER MALLORCA

PalmaMÉS per Mallorca ha valorat de manera "molt positiva" l'acord assolit entre Esquerra i el PSOE que permetrà la creació d'una mesa de diàleg entre els governs català i espanyol. A través d'un comunicat, el partit ecosobiranista ha remarcat que al partit "sempre hem defensat aquest acord, que es basa en el reconeixement d'un conflicte polític i en el diàleg com a solució democràtica".

També han mostrat la seva satisfacció pel fet que aquest acord pugui permetre "un govern d'esquerres a l'estat espanyol que posi fi a la paràlisi actual i els perjudicis que ocasiona als territoris, a la resta d'institucions i a la ciutadania de les Illes Balears". "Per primera vegada estarem davant un escenari d'un govern estatal de pacte entre forces progressistes i el suport de governabilitat, estable o puntual, de forces progressistes i sobiranistes d'arreu de l'Estat", han sentenciat.

Respecte de l'acord per a la mesa de diàleg, el partit ecosobiranista espera "que sigui l'eina per resoldre el conflicte a Catalunya i que alhora permeti donar garanties de governabilitat durant la pròxima legislatura". Antoni Noguera ha manifestat també que "és imprescindible recuperar el diàleg. És la primera passa. Després ja introduirem l'agenda balear al Congrés". MÉS per Mallorca remarca que "serà en aquesta segona fase on es defensaran les justes reivindicacions d'inversions per a les Illes Balears plantejades pel partit".

MÉS per Mallorca ha valorat també "positivament" que els acords de govern entre el PSOE i Unides Podem incloguin mesures que MÉS per Mallorca "ha defensat i impulsat a les institucions on ha governat". Mesures com "la supressió del copagament farmacèutic, la renda social garantida, la llei de transició energètica i de lluita contra el canvi climàtic i les polítiques contra la violència masclista i de memòria democràtica".

stats