Política 25/04/2020

MÉS per Mallorca reclama reprendre l'activitat política municipal

El diputat Joan Mas Collet denuncia la precarització que pateixen els ajuntaments de l'illa

A. T.
2 min
Joan Mas Collet

PalmaMÉS per Mallorca ha reclamat aquest dissabte, a través d'una roda de premsa per via telemàtica -en què han participat el diputat Joan Mas Collet, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la batlessa d'Esporles, Maria Ramon-, que es reprengui l'activitat política dels municipis. La formació assegura que és necessari donar resposta a la crisi generada pel coronavirus des de tots els nivells institucionals.

Collet, responsable de la política territorial del partit, ha explicat que encara molt pocs ajuntaments han tornat a la feina política i que "cal tornar a fer-la amb totes les seguretats i aprofitant les noves tecnologies". Així, el polític insta a reprendre òrgans com ara les comissions o els plens, en els quals no veu cap problema perquè es tornin a posar en marxa. En aquest sentit, recorda que el Reial decret llei 11/2020, del 31 de març de 2020, obre la porta a l'activitat de tots els òrgans col·legiats de les entitats locals per via telemàtica.

A banda d'això, Joan Mas Collet ha criticat la "precarietat" que pateixen molts ajuntaments, que "estan mal dotats per la llei Montoro", fet que els impedeix "contractar gent per afegir a la plantilla", per exemple. "Hem mostrat les fragilitats de l'administració local, les quals s'han pogut suplir gràcies a la feina de batlia i dels equips de govern", adverteix Collet, que també destaca que "l'Ajuntament és la primera administració a la qual acudeix el ciutadà".

Si bé el diputat reconeix que "tots els partits han patit aquestes mancances", la formació recorda que als municipis governats per MÉS s'ha reprès l'activitat política. Un exemple és Manacor, on ja s'han fet sessions plenàries i rodes de premsa a través de mitjans digitals. El batle del poble, Miquel Oliver, considera necessari reprendre la feina política per dur a terme "mesures eficaces i decidides que ajudin les persones més vulnerables i les que pitjor ho estan passant".

Així mateix, la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha recordat que "totes les institucions tenen una responsabilitat cap a la ciutadania" i que ara "és el moment que els ajuntaments disposin de totes les eines necessàries per poder atendre les necessitats". Per aquest motiu, Ramon demana desbloquejar el 100% dels romanents dels quals disposen els consistoris i derogar la llei Montoro.

stats