Política 07/05/2019

MÉS per Mallorca vol crear més de 10.000 llocs de feina per lluitar contra el canvi climàtic

La formació ecosobiranista ha presentat aquest dimarts dematí les seves propostes per canviar el model econòmic i crear més ocupació

Ara Balears
1 min
Fina Santiago i Miquel Ensenyat

PalmaEl candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa que un desenvolupament correcte de la Llei de canvi climàtic permetrà "impulsar la creació de més de 10.000 llocs de feina dedicats a lluitar contra el canvi climàtic" fins l’any 2030.

El també president del Consell de Mallorca ha recordat aquesta dada basada en un estudi de CCOO en una roda de premsa dedicada a les propostes de la formació ecosobiranista per diversificar el model econòmic de les Balears i crear noves fonts d’ocupació. Ensenyat ha explicat que la creació de llocs de feina relacionats amb el manteniment, muntatge o comercialització d’energies renovables requerirà l’impuls de les institucions públiques i "formació específica i adequada per als treballadors, especialment els treballadors aturats".

La número dos de la llista de MÉS al Parlament, Fina Santiago, ha plantejat quatre camins en els quals convé avançar per refer "un model productiu basat de manera aclaparadora en el turisme, els serveis i la construcció" i evitar "la dependència exterior i el consum de territori". Segons Santiago, convé insistir en el desenvolupament econòmic "del sector social, especialment de l’atenció a la dependència i les cures; la investigació i l’economia del coneixement; la transició energètica i l’economia vinculada a la gestió dels residus".

Així mateix, Santiago ha explicat que es preveu que "en els propers de anys s’hagin de crear unes 2.000 places de residència per a gent gran i uns 500 de centres de dia". Aquesta inversió en dependència suposaria la creació d’uns 1.600 llocs de feina al sector públic dedicat a l’atenció a la ciutadania.

stats