Política 27/12/2019

MÉS per Mallorca demanarà fer un calendari per internalitzar els serveis informatius d'IB3

El coordinador del partit, Antoni Noguera, i el diputat Josep Ferrà s'han reunit aquest divendres amb el comitè d'empresa de l'ens públic

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'Antoni Noguera.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i el diputat i secretari de Comunicació de la formació, Josep Ferrà, s'han reunit aquest divendres amb el comitè d'empresa d'IB3 a les oficines del Parlament. Noguera ha adquirit amb els treballadors tres compromisos per mirar d'adreçar la situació. Noguera ha assegurat que "plantejarem als socis dels Acords de Bellver la necessitat de fer un calendari d'internalització com més aviat millor i, per això, és necessari que el contracte extern d'informatius tingui una durada breu".

Per altra banda, Noguera ha explicat que "vetlarem perquè els dos milions d'augment de pressupost acordats en aquests darrers comptes es destinin a millorar les condicions laborals dels treballadors". A més, s'ha compromès a estudiar l'informe sobre el cost d'internalització, ja que "es tracta d'una reivindicació justa que beneficiarà a la llarga tant els treballadors com l'administració i la ciutadania".

El comitè d'empresa ha explicat les dificultats que ha patit d'ençà del 2005, anys en què ha passat per diferents empreses concessionàries del servei i ha vist com el seu sou es devaluava fins a un 30%. La precarietat i les males condicions salarials també provoquen fuga de personal qualificat i amb experiència, la qual cosa suposa una pèrdua constant d'experiència i coneixements que repercuteix en el producte final.

"Si vàrem ser capaços de municipalitzar el servei d'ORA de Palma, que tenia uns 180 treballadors, també hem de poder fer 100% públics els serveis informatius d'IB3", ha sentenciat Noguera.

stats